skriver du om kroppen igen,

20.06.2017 kl. 13:26

Jo det gör jag faktiskt, mest för att det är en helt sjuk process för mig själv men också för att stötta andra (de som orkar titta in här ibland, kärlek till er!) I helgen såg jag dokumentären "embrace" på netflix och tänkte på att om ens hälften av alla unga kvinnor (jag fokuserar på kvinnan här, bara för att säga det liksom) såg den kanske de från början kunde hitta andra sätt att tänka om sina kroppar. Nu låter jag som någon expert som vet att "alla" gör så, eh nej men många tycker illa och säger elaka saker om sig själv. Själva dokumentären kändes snäppet överdriven "nu-räddar-jag-hela-världen" men så tänker en ju mest för att en är vuxen #boring och allt skall vara så himla realistiskt jämt. Ah ja, detta var bara en sidenote egentligen.

Igår gick jag en sväng på stan för att leta rätt på något najs att ha på sig i sommar. Och det var min mest ovärda dag på länge. Ångesten av alla upplysta fucking radar provrum spökar ännu i mitt huvud. Jag tittade bara med negativa ögon på min kropp, BARA negativa. Såg allt som var fel (som inte ens är fel egentligen men enligt idealet så är det det) och bara mådde så sjukt dåligt över detta. Blir så frustrerad över klädindustrin, modeller på bilder & i affärerna, provrum, storlekar & hela konceptet egentligen. Jag vill inte! Så min lärdom av detta var att no more. Hädanefter nätshoppar jag och provar hemma i lugn och ro. Det är inte värt att vandra runt med svetten i pannan och ångest i magen i klädaffärer. Istället kan jag vandra runt i en park och embracea att det är sommar. Boom!

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
KRAM på dig!
Jag hatar att prova kläder så jag nätshoppar också helst. Just av att få prova i lugn och ro utan dåligt ljus och trånga utrymmen.
NJUT av sommaren! Du är FIN!
filosofia20.06.17 kl. 17:35
Ja! Det är verkligen tummen ner som fan för att prova i provrum. Kram tillbaka <3
21.06.17 23:05
Word! Så bra. Varför kan man inte få vara som man är, oavsett storlek, oavsett hårfärg, oavsett smak, oavsett allting.
Jennifer20.06.17 kl. 22:10
<3
21.06.17 23:05

Finlandssvensk borttappad i Sverige, 27 och ofta med känslorna på ytan.

Senaste kommentarer

04.09, 09:35vänder på ångest, av H
15.01, 19:37en parentes, av Jennifer
10.01, 14:16en parentes, av h