varifrån kom alla denna press?

Jag har definitivt ökat nivån på vad som räknas som en bra prestation. Jag var inte särskilt prestationsinriktad när jag gick i skolan, det var liksom aldrig så viktigt för mig utan så länge jag var godkänd och uppåt var det bra. Men nu är det något helt annat. Hade ridlektion på lördagen och kände mig verkligen usel efter den. Fick inte ihop hästen och skumpade runt i traven, jätte ograciöst samt tappade stigbyglarna heeeela tiden. Kändes som det var första gången jag red och var så sur efteråt. Det sjuka med allting är att detta var 9onde gången jag red lektion. 9onde gången! Jag hade en häst jag aldrig ridit och vi skulle hoppa vår första bana och jag kom igenom den. Men nej varför se det som gick bra när en kan se allt som gick dåligt? Orka med sig själv ibland. Samma prestationskrav ligger på andra saker också har jag märkt men ridningen lyser som det tydligaste exemplet. Kom ner på jorden?

Publicerad 27.11.2017 kl. 20:28

ta tjuren vid öronen,

Yeah, I know det heter ta tjuren vid hornen men jag sa idag öronen i misstag så nu fick det bli så. En måndag då allting känns ganska trist och inte speciellt stimulerande. Är varken trött, glad eller sur utan bara som ett rakt sträck. Nu dricker jag vatten ur en hatifnattmugg. Skickade iväg ett mail för att kanske få en chans till något jag vill jätte mycket. Julklapp till mig själv? Äh, svammel. Jag avslöjar det kanske sen om det blir som jag vill.

Publicerad 06.11.2017 kl. 22:07

vardagstankar om hästar och ja.. livet?

Okej nu så. Jag vill verkligen börja skriva igen, för även om jag någonstans konstaterade att det intresset inte är på nummer ett (om ens nummer två) så tycker jag det är roligt att filura på texter och helt enkelt skriva av mig. Och ratata kommer jag aldrig tröttna på, det är som en port till finlandssvenskheten och ett tryggt fritt rum att vara i. No judgements liksom och vettiga diskussioner (har jag upplevt ivf) om någon tycker olika.

Så var befinner jag mig då? Jo i en vardag där jag jobbar mestadels kvällar och har sällan tid att träffa någon överhuvudtaget förutom min sambo. Men på jobbet är det bara people people people. Jobbar som fritidsledare för den som undrar. Och utöver det så studsar jag runt på några gympass i veckan och rider varje lördag på ridskola. Det är typ veckans höjdpunkt men min ridskola är inte så fantastisk tyvärr :( Blir smått avundsjuk när en läser peppes blogg och märker hur nice det kan vara på ridskolan och hur mycket mer en kan få ut av det. Påtal om Peppe så har du inte läst "Livet & patriarkatet" ännu så är det dags att gå till en bokhandel eller bibba och hugga in. 

Spenderade en vecka i Norge, Oslo i oktober och gillade starkt. Gick en utbildning vid namn BiTriMulti (google it) som var super bra. Träffade folk från nästan hela Europa och tog ett stort kliv ur bekvämligheten. Det kändes nyttigt för Skövde har gjort mig ganska passiv samt visat fula sidor av människor som gjort mig osäker och tvivlande på mig själv.

Ikväll skall jag käka middag med Andreas, Linda och Sami :) Woop! Kanske t.o.m dricka något bubbligt om jag är riktigt kreisi.

Publicerad 04.11.2017 kl. 14:49

Sökes! Ryttare? Helst lite äldre?

Viker in här i mitt finlandssvenska tillhåll, saknar denna plats
men vet samtidigt inte vad jag just nu skall fylla min sida med.
Förutom att! Jag letar efter andra "unga vuxna" ryttare och hästintresserade att maila med, hänga med och lära mig mer av eller lära mig tillsammans med. Alltså sköna typer som bara dör
efter att få snacka om detta lika mycket som jag gör just nu! <3

Finns det ingen som tycker hästar är livet här på ratata?

Publicerad 24.10.2017 kl. 20:43

back to 0,

Ruset har lagt sig, kicken är över.
Vad händer nu.
Vad blir det till nästa.
Går det ens att nöja sig?
Frågor i mitt huvud.
Likgiltig.
 
Publicerad 14.09.2017 kl. 23:18

det brinner i mitt huvud,

Tänker inte på något annat än hästar och ridsport.
Eftersom jag är en person som tänker och funderar, analyserar allting jämt och om och om igen i mitt huvud blir det ganska tungt. Just nu väntar jag på att få plats i en annan grupp än den jag testade förra lördagen på ridskolan. Det blev ett totalt fiasko. Jag försträckte mig i ryggen så kunde inte andas när jag väl kom upp på hästen. Gruppen skulle vara för "ganska nybörjare", alltså folk som ridit lite (skritt, trav) och kan tränsa, sadla själv. Detta var då inte fallet och fick ett otroligt oproffessionellt bemötande. Hoppade av efter kanske en kvart och grät mig tillbaka till stallet, så jävla ledsen över hur dåligt det blev. Kan saker aldrig komma utan någon motgång eller något som blir fel? Vore ganska gött att inte genast behöva lägga "fighter" växeln i men vad har en för val när det fan brinner i hjärtat och huvudet på mig. Jag vill bara rida, jag vill bara ha en häst och jag vill ha det nu. I mina tankar är jag ju redan där, jag har sprungit hela vägen fram redan men i verkligheten är jag bara en liten nolla ännu. 

Publicerad 31.08.2017 kl. 00:21

någon form av vemod,

Är små ledsen för snart är min semester slut :(
Den har varit bra men också tung.Hade helt sjuk kroppsångest i början och mådde dåligt flera dagar över det, nu har det stillat sig ungefär en vecka tillbaka men varje dag är en dag då jag försöker kämpa emot mina elaka tankar. Bröllop avklarades i helgen och det var så fint <3 och även sjukt rolig fest efteråt. Är så glad för att Linda finns i mitt liv. Insett att Skövde inte är all bad som det ibland känns men beslutet har formats sig under semestern och jag skall röra mig härifrån en tid ivf. Bästa denna sommar är ju ridningen! Fick idag veta att jag har en plats på ridskolan och börjar där den 26.8 alltså dagen innan jag blir 26 år. It's never too late!

Publicerad 16.08.2017 kl. 22:43

kom snabbt och gå snabbt,

Snabbt, snabbt måste det gå innan jag tappar lusten.
Detta kan väl figurerar i olika sammanhang.
Men nu tänker jag på skrivandet.

Läser Kalmars jägarinnor och avundas sättet författaren
skriver på, alla beskrivningar och att en inte riktigt får ett
grepp om karaktärerna men att de ändå känns så nära.

Försöker verkligen varva ner men det går inte, inte ännu.
Skickar till kompis på whatsapp och oroar mig.
Detta är tydligen återkommande varje år men är total blind
för mig själv. Så kanske det släpper om någon vecka,
precis tills när jag skall börja jobba igen.

<3

Publicerad 26.07.2017 kl. 13:25

i feel something different with you,

Packar en limegrön kappsäck och dricker snabbkaffe i vanlig ordning (även om jag har en bialetti mokabryggare hemma) Tänker på när jag var och red idag. Ser små framsteg varje gång jag sitter på hästryggen. Blir mer bestämd, får in touchen på att trava, hoppar upp utan problem och kan rykta helt själv. Det kanske känns som helt patetiskt små saker men jag är så stolt och nöjd över mig själv! Jag är snart tjugosex år och har för första gången i mitt liv fattat ett riktigt intresse för någonting. Föll även första gången av idag och det blev som tur bara ett gott skratt och lite ont i en armbåge (det var inte hästens fel utan sadeln)

Så allting är ganska så bra just nu. Semester + Finland + Alla närmaste = I get so emotional baby! <3

Publicerad 23.07.2017 kl. 19:45

dokumentering av sommar17,

Sitter med en kopp kaffe i solen vid jobbet. Träffar min kusin Malloh<3 och tar en öl, vandrar runt i Skövde, matar hästar med morötter, hittar världens bästa loppis och äter bästa lång frukosten på länge. Rider i värme och damm och blir smutsig svettig och lycklig i hjärtat. Går ut med filt och bok till den enda lilla gräsplätten som finns nära mitt hus. Åker till Hova och spelar fotboll på gatan klockan 05:07 med flera glas skumppa i kroppen. Uteterass uteterass uteterass. Badar föttern i Vättern och pratar om att vara en badkruka med Linda<3 Köper flygbiljetter till Finland för stundande semester. Går på cirkelpass nästan varje fredag och tränar ihop med glada fina människor och all press kring att ha en viss sorts kropp försvinner för en liten stund. 

Publicerad 18.07.2017 kl. 00:22

you want fire but i am all ice,

Jasså, fredag säger du. Jag är ledig och har två små planer idag. Ett är att gå på ett cirkelpass på mitt gym och två är att träffa en kompis och gå på en spelning & dricka ett glas vin därtill troligen. Har ångest idag efter en mängd drömmar om ormar som attackerade mig och allmänt neråt stämning. Började kolla på en ny serie på netflix idag för att jag är himla bored och behöver en frukostserie (äter alltid vid min dator) Hur som helst heter serien "Riverdale" och är väldigt amerikansk "cheerleaders, elaka personer, mysterium i en liten stad, brustna hjärtan". Så det blir väl mitt "tips" om du är tillräckligt uttråkad för att klara av det.

Bilden snodde jag från Pinterest.

Publicerad 07.07.2017 kl. 14:41

ett tips och en tanke,

Podcasten med Mia Skäringer & Anna Mannheimer.
Guld i mina öron.

Tänker på Ruisrock och hur oerhört besviken jag är över att inte vara där i år.
Den festivalen har verkligen satt sig i mitt hjärta <3 

Publicerad 01.07.2017 kl. 16:04

jag längtar alltid härifrån men aldrig hem,

I stillsamhet lunkar jag fram i lägenheten på Klagstorpsvägen. Tänker på hur fult gatunamn det är och önskar jag bodde på ett annat ställe än detta. Inte bara för namnets skull, vi längtar båda två bort. Det är väl ganska skönt att veta, vi är två om det. Dricker gevalia snabbkaffe med kaffegrädde i. Lägger på musik och stänger av musik, kan inte bestämma mig för om jag vill höra något alls. Jag borde så mycket enligt mitt huvud men jag måste ingenting.

Publicerad 26.06.2017 kl. 16:36

skriver du om kroppen igen,

Jo det gör jag faktiskt, mest för att det är en helt sjuk process för mig själv men också för att stötta andra (de som orkar titta in här ibland, kärlek till er!) I helgen såg jag dokumentären "embrace" på netflix och tänkte på att om ens hälften av alla unga kvinnor (jag fokuserar på kvinnan här, bara för att säga det liksom) såg den kanske de från början kunde hitta andra sätt att tänka om sina kroppar. Nu låter jag som någon expert som vet att "alla" gör så, eh nej men många tycker illa och säger elaka saker om sig själv. Själva dokumentären kändes snäppet överdriven "nu-räddar-jag-hela-världen" men så tänker en ju mest för att en är vuxen #boring och allt skall vara så himla realistiskt jämt. Ah ja, detta var bara en sidenote egentligen.

Igår gick jag en sväng på stan för att leta rätt på något najs att ha på sig i sommar. Och det var min mest ovärda dag på länge. Ångesten av alla upplysta fucking radar provrum spökar ännu i mitt huvud. Jag tittade bara med negativa ögon på min kropp, BARA negativa. Såg allt som var fel (som inte ens är fel egentligen men enligt idealet så är det det) och bara mådde så sjukt dåligt över detta. Blir så frustrerad över klädindustrin, modeller på bilder & i affärerna, provrum, storlekar & hela konceptet egentligen. Jag vill inte! Så min lärdom av detta var att no more. Hädanefter nätshoppar jag och provar hemma i lugn och ro. Det är inte värt att vandra runt med svetten i pannan och ångest i magen i klädaffärer. Istället kan jag vandra runt i en park och embracea att det är sommar. Boom!

Publicerad 20.06.2017 kl. 13:26

wannabe hästtjej,

Det absolut bästa som har hänt mig på
den senaste tiden är de två gånger jag hoppat upp
på hästryggen. Det är helt fucking fantastiskt!
Is it too good to be true?

Publicerad 13.06.2017 kl. 23:54

_______________________________
 

Feminist, tjugosex och ofta med känslorna på ytan.
Även häst_tjej_91 nuförtiden.

Senaste kommentarer

20.06, 22:10skriver du om kroppen igen, av Jennifer
15.06, 18:40wannabe hästtjej, av H
02.06, 12:34sommarlista af ratata, av vaimo
02.06, 12:28för närvarande, av vaimo