jag var bara inte gjord för dessa dar,

Befinner mig i någon form av eventuellt break up och ett sista försök att rädda något som kanske inte går att rädda. Är ihop paketerad och bortskickad till februari tvåtusenfjorton. Repeterar gamla misstag tydligen, trodde jag hade blivit klokare. Tror min ålder också skrämmer mig för borde vara "figured out" nu. Men istället skall jag bo själv igen och kanske lämna den person jag trodde framtiden hade menat för mig. Alltså djup suck för att jämt vara en så oklar person. Kan dock call bullshit på att det skulle finnas något som heter soulmate och the one. Det är fan den trögaste jävla normen vi blir matade med.
Publicerad 11.02.2018 kl. 23:21

something is taking over me,

Snörvlar efter en film som kröp under huden på mig.
Googlar på kristaller & stenar, tänker det kanske vore smart att köpa en sten som ger någon form av energi.
Sedan tänker jag att knappast löser en liten sten mina knutar.
Lyssnar på något helt nytt och tycker det är fint.
Har för länge sedan tröttnat på att vara vilsen.
Jag har accepterat läget nu men är också rädd, för det är ju bara ett liv (vad en vet om) Vill hinna bara.

Imorgon är bästa dagen på veckan för då får jag sitta på hästryggen<3
 

Publicerad 20.01.2018 kl. 00:04

en parentes,

Önskar detta blir året då folk slutar skriva saker som
"vi satt uppe hela natten och diskuterade viktiga saker"
"vi skålade i cava och dansade oss svettiga hela natten"..
OCH SÅ VIDARE.

Jag vet en kanske gör dessa saker (har själv troligen skrivit så någon gång) men är det inte lite färdigt nu?

Jag har legat och fisit på soffan med sjätte säsongen New Girl på Netflix och varit bakis efter att jag druckit 3 stackars rusmedelsdrycker i helgen. Tjofräs!

Publicerad 08.01.2018 kl. 14:45

nytt år nytt liv eller något sådant,

2018 hej på dig.

I huvudet formar sig idéerna sakta mak.
Säger vissa av dem högt flera gånger.
Börjar tro på dem lite mer själv.
Inser saker, glömmer bort och inser igen.
Att leva i nuet har aldrig varit min starka sida,
men i år kanske? Åtminstone stanna upp och vara okej.
Läser årshoroskop, må stjärnorna och planeterna visa.
Haha, fast nej men det är kul att läsa sådant och tro på dem.
Jag vill bli snällare mot mig själv i år.
Och jag vill vara mer ihop med de människor som gör
mig glad och som stärker mig och mindre med resten.
Typiska klyschor kanske men fortfarande viktiga sådana.

1 januari spenderades utan baksmälla och med trevligt
sällskap i form av Mai & Stefan som bjöd på mat <3

Publicerad 01.01.2018 kl. 23:30

mitt musikår 2017 är skämmes,


Alltså vah?! känner jag bara med min Spotify summering. Ed Sheeran?Jag har kanske lyssna på 1 eller 2 låtar med honom.Tove Lo fattar jag och såg henne även live i år<3 Maroon 5 är nästa STORA frågetecken, cold är den enda låten jag lyssnat på i år (som finns på min mest spelade lista tydligen) Drake är också små udda, vet inte ens vilken eller vilka låtar.. Kings of Leon är dock förevigt i mitt hjärta så det är okej.

Låtarna känns väldigt fest-peppiga & sedan Hard times som räddat mig några gånger när livet känts piss. Haha alltså 5 fine frokner jag orkar inte, Skam nörderiet på sin topp.

Nästa år får bli mera underground, för herregud är jag en person som mest lyssnar på Pop?

Publicerad 20.12.2017 kl. 21:24

when in ekenäs,

Dagens tanke: Tänk om en skulle vara rik eller fötts till en rik
familj. Hur skulle livet se ut då?
Dagens bästa: Långpromenad med mamma.
Dagens godaste: Hemgjord kardemumma lussebulle<3
Dagens feeling: Ensam, trött och lost.
Dagens vill ha: Ett inre lugn & massa tid med någon kiva häst.
Dagens köp: Oatly ikaffe! Bästa!
Dagens sukt: Suktar efter en ny klädstil - vill vara cOol haha.

--

Dagens bild: Prick just nu 19:55 en tisdagskväll  -->

Publicerad 19.12.2017 kl. 20:48

varifrån kom alla denna press?

Jag har definitivt ökat nivån på vad som räknas som en bra prestation. Jag var inte särskilt prestationsinriktad när jag gick i skolan, det var liksom aldrig så viktigt för mig utan så länge jag var godkänd och uppåt var det bra. Men nu är det något helt annat. Hade ridlektion på lördagen och kände mig verkligen usel efter den. Fick inte ihop hästen och skumpade runt i traven, jätte ograciöst samt tappade stigbyglarna heeeela tiden. Kändes som det var första gången jag red och var så sur efteråt. Det sjuka med allting är att detta var 9onde gången jag red lektion. 9onde gången! Jag hade en häst jag aldrig ridit och vi skulle hoppa vår första bana och jag kom igenom den. Men nej varför se det som gick bra när en kan se allt som gick dåligt? Orka med sig själv ibland. Samma prestationskrav ligger på andra saker också har jag märkt men ridningen lyser som det tydligaste exemplet. Kom ner på jorden?

Publicerad 27.11.2017 kl. 20:28

ta tjuren vid öronen,

Yeah, I know det heter ta tjuren vid hornen men jag sa idag öronen i misstag så nu fick det bli så. En måndag då allting känns ganska trist och inte speciellt stimulerande. Är varken trött, glad eller sur utan bara som ett rakt sträck. Nu dricker jag vatten ur en hatifnattmugg. Skickade iväg ett mail för att kanske få en chans till något jag vill jätte mycket. Julklapp till mig själv? Äh, svammel. Jag avslöjar det kanske sen om det blir som jag vill.

Publicerad 06.11.2017 kl. 22:07

vardagstankar om hästar och ja.. livet?

Okej nu så. Jag vill verkligen börja skriva igen, för även om jag någonstans konstaterade att det intresset inte är på nummer ett (om ens nummer två) så tycker jag det är roligt att filura på texter och helt enkelt skriva av mig. Och ratata kommer jag aldrig tröttna på, det är som en port till finlandssvenskheten och ett tryggt fritt rum att vara i. No judgements liksom och vettiga diskussioner (har jag upplevt ivf) om någon tycker olika.

Så var befinner jag mig då? Jo i en vardag där jag jobbar mestadels kvällar och har sällan tid att träffa någon överhuvudtaget förutom min sambo. Men på jobbet är det bara people people people. Jobbar som fritidsledare för den som undrar. Och utöver det så studsar jag runt på några gympass i veckan och rider varje lördag på ridskola. Det är typ veckans höjdpunkt men min ridskola är inte så fantastisk tyvärr :( Blir smått avundsjuk när en läser peppes blogg och märker hur nice det kan vara på ridskolan och hur mycket mer en kan få ut av det. Påtal om Peppe så har du inte läst "Livet & patriarkatet" ännu så är det dags att gå till en bokhandel eller bibba och hugga in. 

Spenderade en vecka i Norge, Oslo i oktober och gillade starkt. Gick en utbildning vid namn BiTriMulti (google it) som var super bra. Träffade folk från nästan hela Europa och tog ett stort kliv ur bekvämligheten. Det kändes nyttigt för Skövde har gjort mig ganska passiv samt visat fula sidor av människor som gjort mig osäker och tvivlande på mig själv.

Ikväll skall jag käka middag med Andreas, Linda och Sami :) Woop! Kanske t.o.m dricka något bubbligt om jag är riktigt kreisi.

Publicerad 04.11.2017 kl. 14:49

Sökes! Ryttare? Helst lite äldre?

Viker in här i mitt finlandssvenska tillhåll, saknar denna plats
men vet samtidigt inte vad jag just nu skall fylla min sida med.
Förutom att! Jag letar efter andra "unga vuxna" ryttare och hästintresserade att maila med, hänga med och lära mig mer av eller lära mig tillsammans med. Alltså sköna typer som bara dör
efter att få snacka om detta lika mycket som jag gör just nu! <3

Finns det ingen som tycker hästar är livet här på ratata?

Publicerad 24.10.2017 kl. 20:43

back to 0,

Ruset har lagt sig, kicken är över.
Vad händer nu.
Vad blir det till nästa.
Går det ens att nöja sig?
Frågor i mitt huvud.
Likgiltig.
 
Publicerad 14.09.2017 kl. 23:18

det brinner i mitt huvud,

Tänker inte på något annat än hästar och ridsport.
Eftersom jag är en person som tänker och funderar, analyserar allting jämt och om och om igen i mitt huvud blir det ganska tungt. Just nu väntar jag på att få plats i en annan grupp än den jag testade förra lördagen på ridskolan. Det blev ett totalt fiasko. Jag försträckte mig i ryggen så kunde inte andas när jag väl kom upp på hästen. Gruppen skulle vara för "ganska nybörjare", alltså folk som ridit lite (skritt, trav) och kan tränsa, sadla själv. Detta var då inte fallet och fick ett otroligt oproffessionellt bemötande. Hoppade av efter kanske en kvart och grät mig tillbaka till stallet, så jävla ledsen över hur dåligt det blev. Kan saker aldrig komma utan någon motgång eller något som blir fel? Vore ganska gött att inte genast behöva lägga "fighter" växeln i men vad har en för val när det fan brinner i hjärtat och huvudet på mig. Jag vill bara rida, jag vill bara ha en häst och jag vill ha det nu. I mina tankar är jag ju redan där, jag har sprungit hela vägen fram redan men i verkligheten är jag bara en liten nolla ännu. 

Publicerad 31.08.2017 kl. 00:21

någon form av vemod,

Är små ledsen för snart är min semester slut :(
Den har varit bra men också tung.Hade helt sjuk kroppsångest i början och mådde dåligt flera dagar över det, nu har det stillat sig ungefär en vecka tillbaka men varje dag är en dag då jag försöker kämpa emot mina elaka tankar. Bröllop avklarades i helgen och det var så fint <3 och även sjukt rolig fest efteråt. Är så glad för att Linda finns i mitt liv. Insett att Skövde inte är all bad som det ibland känns men beslutet har formats sig under semestern och jag skall röra mig härifrån en tid ivf. Bästa denna sommar är ju ridningen! Fick idag veta att jag har en plats på ridskolan och börjar där den 26.8 alltså dagen innan jag blir 26 år. It's never too late!

Publicerad 16.08.2017 kl. 22:43

kom snabbt och gå snabbt,

Snabbt, snabbt måste det gå innan jag tappar lusten.
Detta kan väl figurerar i olika sammanhang.
Men nu tänker jag på skrivandet.

Läser Kalmars jägarinnor och avundas sättet författaren
skriver på, alla beskrivningar och att en inte riktigt får ett
grepp om karaktärerna men att de ändå känns så nära.

Försöker verkligen varva ner men det går inte, inte ännu.
Skickar till kompis på whatsapp och oroar mig.
Detta är tydligen återkommande varje år men är total blind
för mig själv. Så kanske det släpper om någon vecka,
precis tills när jag skall börja jobba igen.

<3

Publicerad 26.07.2017 kl. 13:25

i feel something different with you,

Packar en limegrön kappsäck och dricker snabbkaffe i vanlig ordning (även om jag har en bialetti mokabryggare hemma) Tänker på när jag var och red idag. Ser små framsteg varje gång jag sitter på hästryggen. Blir mer bestämd, får in touchen på att trava, hoppar upp utan problem och kan rykta helt själv. Det kanske känns som helt patetiskt små saker men jag är så stolt och nöjd över mig själv! Jag är snart tjugosex år och har för första gången i mitt liv fattat ett riktigt intresse för någonting. Föll även första gången av idag och det blev som tur bara ett gott skratt och lite ont i en armbåge (det var inte hästens fel utan sadeln)

Så allting är ganska så bra just nu. Semester + Finland + Alla närmaste = I get so emotional baby! <3

Publicerad 23.07.2017 kl. 19:45

_______________________________
 

Feminist, tjugosex och ofta med känslorna på ytan.

Senaste kommentarer

15.01, 19:37en parentes, av Jennifer
10.01, 14:16en parentes, av h
30.12, 20:56mitt musikår 2017 är skämmes, av jennifer
20.06, 22:10skriver du om kroppen igen, av Jennifer